pepernoten recept

 
 Ja je leest het goed, een pepernoten recept. "Hé, in september? Dat is toch veel te vroeg?" Ja dat is waar, maar ik en een vriendin zagen in een oud tijdschrift van december pepernoten staan en toen hadden we er gelijk zin in. Dus gingen we ze bakken zodat we pepernoten hebben in september :). En ze waren echt super lekker.Dit is wat je nodig hebt:
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 100 gram zachte boter
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 3 eetlepels melk (ik heb rijst melk gebruikt maar alle soorten melk zijn goed)
Stap 1: Verwarm de oven voor op 150 graden.
 
Stap 2: Doe alle ingrediënten in een grote bak.

 
Stap 3: Kneed de ingrediënten tot een stevig deeg. Als je deeg heel droog is kan je er wat extra melk bij doen zodat het minder droog is.
Stap 4: Bedek een bakplaat met bakpapier.

 
Stap 5: Maak kleine bolletjes en leg die op de bakplaat. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen zit.
Stap 6: Doe de pepernoten voor 25 minuten in de oven. Als ze na die 25 minuten nog heel zacht zijn kun je ze nog wat langer doen.

Je kunt de pepernoten gelijk op eten ook als ze nog een beetje warm zijn, want dat is juist wel lekker ;). Ik heb ongeveer 40 pepernoten kunnen maken van dit recept.
Na het bakken smaakte de pepernoten heel lekker, ik kreeg gelijk een sinterklaas gevoel. Wat wij ook hadden gedaan was van het overgebleven deeg één bol gemaakt en die in de oven. je kreeg dan een warme deegbol als het waren. Super lekker!

Als er recepten zijn waar jullie een artikel van willen lezen moeten jullie dat vertellen in de reacties, dan zal ik daar wat over schrijven.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 favoriete youtubers (Engelstalig)

tips tegen een saaie vakantie

Makkelijke school traktatie