Geef iemand een keuze

Keuzes,

Je gaat er van uit dat je keuzes hebt, soms zijn het er te veel en dan te weinig, soms heb je het gevoel dat de goede keuze er niet tussen zit, dan moet je snel kiezen en dan kan je er weer alle tijd voor nemen.
Het is belangrijk dat je dankbaar bent voor de keuzes die je kunt maken, je mag je mening geven en je eigen pad beslissen. Ook al kan het soms best voelen alsof je geen keuze hebt, meestal heb je die echt wel. Zelf voor de kleinste keuzes in het leven kun je je mening inbrengen.
Misschien ben je wel gewend dat je alles zelf kunt kiezen, dat je heel je leven hebt gekozen. Wees daar blij mee, maar besef ook dat niet iedereen zo veel geluk heeft als jij. Er zijn mensen waar alles voor besloten wordt, door de ouders, overheid, vrienden. Mensen zonder eigen inspraak. Er zijn vaak meer dan genoeg keuzes, maar niet al deze keuze komen aan bij de desbetreffende persoon.
Hoe erg is het als je zelf niet ergens over kunt beslissen, je krijgt de keuze niet voorgelegt, andere kiezen voor je. Ze denken je te kennen en een goed beeld te hebben van jou waardoor ze zichzelf het goede persoon vinden om keuzes voor jou leven te maken.

Wees nooit zo iemand

Ik vind het heel belangrijk dat je mensen keuzes geeft, je kunt niet zomaar iemands keuze afnemen. Je weet niet wat er precies allemaal bij iemand speelt en kunt nooit dé perfecte keuze maken voor iemand.
Wanneer je dit ziet gebeuren kun je daar zeker wat aan doen. Je wordt misschien gek aan gekeken omdat je het opneemt voor iemand waar andere totaal geen rekening mee hebben gehouden. Ook jij weet niet percies wat de ander wilt, maar je vind het rechtvaardig om de ander een keuze te geven. Het kan er op wijzen dat de keuze gelijk blijft en dat de ander instemt met de daarvoor gemaakte keuze, maar laat hem/haar deze keuze dan zelf maken.

Keuzes zijn iets waar we dankbaar voor moeten zijn en is iets wat we andere moeten gunnen en geven. We zijn gelijk en zouden ook willen dat iemand anders naar onze mening en keuze zou willen luisteren.
We hebben allemaal een stem, mening, verhaal en keuze


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

10 favoriete youtubers (Engelstalig)

tips tegen een saaie vakantie

Makkelijke school traktatie