Bananenbrood recept


Vandaag een iets gezonder recept, namelijk bananenbrood (met stukjes chocola). Het is super lekker en je kan er allerlei anderen dingen door doen en dus veel variƫren. Maar de combi banaan en chocola is echt top!


Wat heb je nodig?
  • 3 bananen (het liefst rijpen bananen)
  • 3 eieren
  • 150 gram tarwebloem (voor een gezondere optie kan amandelmeel natuurlijk ook)
  • 50 gram suiker (mag je ook weg laten, maar ik vond het wel lekker)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 60 gram chocola (gezond: puur je kunt natuurlijk ook noten gebruiken)
  • bakvorm (24 cm)
Verwarm de over voor op 175 graden.


Het eerste wat je doet is het pureren van de bananen, (ik deed dit met een staaf mixer) je kunt ze natuurlijk ook prakken.
Mix hier 1 voor 1 de eieren door heen.
Schep daar dan met een spatel het bloem, zout, kaneel en het suiker doorheen.
En als laatste de chocola in stukjes gesneden.


Vet de bakvorm in en doe het beslag er in.
Zet het brood voor 45 minuten in de oven.
Daar na is dit het resultaat:


De chocola was mooi gaan smelten en de hele keuken rook heerlijk.


Toen het brood 1 dag oud was smaakte hij eigenlijk nog lekkerder. Iets droger maar wel echt heel goed. Dus ik raad het aan hem niet te snel op te eten (wat wel heel snel gebeurt;).

Reacties

Populaire berichten van deze blog

10 favoriete youtubers (Engelstalig)

kerst/gala look!

Makkelijke school traktatie