appeltaart recept


Een van de lekkerste taarten is appeltaart, vind ik zelf. En het allerlekkerste is natuurlijk als je hem zelf maakt. Dus daarom hier een niet al te moeilijk appeltaart recept.
Dit is wat je nodig hebt voor het deeg:
  • 250 gram bloem
  • kwart theelepel zout
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram boter
  • 1 eierdooier
Dit heb je nodig voor de vulling
  • 75 gram rozijnen
  • 5 eetlepels water
  • 1 kilo appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1-2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel
Ook heb je een taartvorm met een diameter van 24 cm nodig.

Doe alle ingrediĆ«nten voor het deeg in een kom en kneed dat tot een deeg bal.
Doe om die deegbal folie en laat dat voor ongeveer een half uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Wel de rozijnen. Schil en snij de appels (echt veel werk).
Als de appels zijn gesneden kan je er wat citroensap bij doen zodat het niet bruin wordt.


Voeg de rozijnen bij de appels en doe ook het suiker en de kaneel daarbij.


Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. Zorg dat de taartvorm is ingevet.
Snij ongeveer een kwart van het deeg weg en bewaar dat.
Leg het overgebleven deel in de bak vorm en zorg dat langs alle randen en op de bodem deeg zit.
Doe nu het de vulling in de vorm.
Maak van het overgebleven deel deeg rolletjes die je over de taart heel legt in de vorm van een soort net.
Als je wilt kan je heel nog overheen strijken met melk voor een glanzend effect.
Nu kan de taart in de oven voor 45-50 minuten.

 En tada de appeltaart is af!

Reacties

Populaire berichten van deze blog

10 favoriete youtubers (Engelstalig)

kerst/gala look!

Makkelijke school traktatie